China bezit veel meer goud dan het toegeeft

China is druk bezig geweest met het kopen van goud en heeft de afgelopen twaalf maanden elke maand zijn goudreserves aangevuld. Volgens Dominic Frisby, oprichter van FlyingFrisby.com, komen de officiële cijfers echter niet eens in de buurt van de daadwerkelijke hoeveelheden die China koopt.

Uit de laatste gegevens uit China blijkt dat de Chinese centrale bank in oktober voor de twaalfde maand op rij goud kocht. De laatste aankoop bedroeg ongeveer 23 ton, waardoor het totale bezit op 2.215 ton kwam, zo meldde de World Gold Council.

Over het geheel genomen behoorde de Chinese overheid onlangs tot de grootste bezitters van goudreserves tijdens wat opnieuw een recordjaar van goudaankopen door de centrale banken lijkt te worden.

En hoewel China al de leider is op het gebied van goudaccumulatie, zijn de werkelijke cijfers over het goudbezit veel hoger dan wat officieel wordt meegedeeld, vertelde aan op de New Orleans Investment Conference.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *