Goudmarkt blijft reikhalzend uitkijken naar signalen over eerste renteverlagingen

Hoewel de druk van de inflatie afneemt en een verzwakkende economie de arbeidsmarkt begint af te koelen, zijn de analisten van mening dat de Federal Reserve nog niet klaar is om zijn de basisrente te verlagen, wat de hedgefondsen uit de goudmarkt houdt.

De laatste handelsgegevens van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) tonen aan dat de vrees die de goudprijzen vorige maand naar $2.000 per ounce stuwde, over het hoogtepunt heen is. Volgens sommige analisten heeft de markt een nieuwe impuls nodig en voorlopig is onduidelijk uit welke hoek die gaat komen.

Het gedetailleerde Commitments of Traders-rapport van de CFTC voor de week eindigend op 14 november toonde aan dat geldbeheerders hun speculatieve bruto long posities in Comex-goud futures met 7.685 contracten verminderden tot 132.924. Tegelijkertijd stegen de short posities met 6.235 contracten tot 68.609.

De netto long posities in goud daalde tot 64.315 contracten. Dit was de eerste daling van de goudmarkt sinds medio oktober. Vorige maand zag de goudmarkt een bijna record speculatieve bullish interesse toen een oorlog tussen Israël en Hamas nieuwe onzekerheid en chaos creëerde in het Midden-Oosten.

Echter, het conflict is beperkt gebleven tot Gaza en beleggers richten zich opnieuw op economische omstandigheden nu de geopolitieke onzekerheid stabiliseert.

Hoewel het speculatieve momentum van goud over zijn hoogtepunt heen lijkt te zijn, met een goudprijs die steun vindt rond $1.940 per ounce, blijven veel analisten optimistisch dat de prijzen eerder vroeg dan laat zullen stijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *