Logo The House

Onderliggende trend bij edelmetalen is duidelijk verbeterd (en dat met belangrijke technische niveaus binnen handbereik)

Deze week laten goud, zilver, en platina allemaal stijgingen zien, tegen de achtergrond van een brede opleving in de sector van edelmetalen die ervoor zorgt dat alle drie zich op of in de buurt van belangrijke cruciale prijsniveaus bevinden, aldus Vladimir Zernov, Marktanalist bij FX Empire.

“Goud probeert momenteel boven het niveau van $ 2000 te settelen nu de trend bij de edelmetalen algemeen positief is,” zei Zernov, erop wijzend dat dalende rendementen op Amerikaans schatkistpapier na een sterke veiling op maandag extra steun bieden aan de goudprijzen.

“Als goud zich boven $2000 settelt, zal het worden getest op het dichtstbijzijnde weerstandsniveau op $2015 – $2025,” zei hij. Zernov merkte op dat ook zilver opwaartse momentum heeft gekregen nu de goud/zilver-verhouding weer onder het niveau van 84 is gekomen.

“Als zilver stijgt boven het niveau van $24, zal het zich verplaatsen richting de weerstand, die zich bevindt in de range van $25,00 – $25,30,” zei hij.

Positief voor de goudmarkt is dat de Amerikaanse centrale bank ook let op obligatierendementen, omdat de hogere volatiliteit zijn tol heeft geëist van financiële markten.

“De financiële markten merkten op dat de financiële omstandigheden de afgelopen maanden aanzienlijk zijn aangescherpt als gevolg van een forse stijging van de rendementen op langlopende schatkistpapier, dit in combinatie met andere factoren”, aldus de notulen.

Verschillende analisten hebben eerder al verklaard dat ene interventie van de Fed op de obligatiemarkten om de rente verankerd te houden een aanzienlijke rally in goud zou kunnen veroorzaken. Ze zijn van menig dat als de Fed liquiditeit in de markt gaat pompen, dit zal worden gezien als een nieuwe vorm van kwantitatieve versoepeling en mogelijk de eerste stap in de lange termijn monetisering van de Amerikaanse staatsschuld. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *