Logo The House

Financiële markten wachten op nieuwe impulsen, consolidatiefase bij goud en zilver

De financiële markten houden collectief hun adem in, in afwachting van een nieuwe impuls om de volgende prijsbeweging te bepalen, aldus een onderzoeksbureau. Deze consolidatiefase is te zien in de prijsevolutie bij goud en zilver.

In een interview met Kitco News zei Huw Roberts, hoofd van analytics bij Quant Insight, dat goud en zilver zich momenteel in de buurt van hun fair value bevinden. Volgens de korte termijn modellering van QI bedraagt de fair value van goud ongeveer $2.004; tegelijkertijd ligt de lange termijn waardering rond $1.968.

Het neutrale vooruitzicht voor goud komt omdat de goudprijs niet in staat is om vaste voet aan de grond te krijgen boven $2.000 per ounce.

Roberts merkte op dat de goudmarkt zich in een positieve en stijgende trend bevindt; er is echter geen sterk koopsignaal. Hij beschreef de huidige prijsevolutie als een gestage stijging zonder veel inspiratie.

“Goud bevindt zich in een constructieve omgeving, maar het doet niet veel. Het is een beetje saaie markt”, zei hij. “We zien de huidige prijsniveaus dan ook niet als een goed instapmoment. De markt wacht gewoon op een nieuwe impuls.”

De consolidatie van goud komt ongeveer een maand nadat de prijzen boven $2.000 per ounce zijn gestegen, gedreven door geopolitieke onzekerheid als gevolg van de oorlog tussen Israël en Hamas. Roberts merkte op dat op de piekprijs QI de goudprijzen bijna 4% overgewaardeerd zag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *