De goudprijs heeft de come back gerealiseerd boven het niveau van $2.000, stijgende obligatierendementen blijven grootste risicofactor

De goudprijs heeft de come back gerealiseerd boven het niveau van $2.000 terwijl het maandag zijn tweede opeenvolgende positieve week tegemoet ging. Analisten merken echter op dat het momentum van goud beperkt blijft en de goudprijs waarschijnlijk niet zal kunnen uitbreken met de huidige weerstandsniveaus, aangezien de Federal Reserve haar strakke monetair beleid handhaaft.

“Onze economen verwachten pas in het midden van volgend jaar de eerste renteverlaging, dus pas daarna zal is de prijs van een troy ounce goud waarschijnlijk duurzaam kunnen standhouden boven de $2.000,” zei Commerzbank-grondstoffenanalist Barbara Lambrecht in een rapport.

Anderzijds verwachten veel analisten niet veel neerwaarts risico naarmate de seizoensgebonden factoren beginnen in te werken op de goudprijs.

In een recent rapport zei Nicky Shiels, hoofd metalen strategie bij MKS PAMP, dat goud in de afgelopen vijf jaar gemiddelde winsten van 2,7% heeft gezien tussen Thanksgiving en 31 december.

Ole Hansen, hoofd strategie grondstoffen bij Saxo Bank, zei dat het grootste risico voor goud stijgende obligatierendementen zijn die de Amerikaanse dollar versterken.

“Goud lijkt goed ondersteund en alleen een scherp stijgende dollar zal dat veranderen,” zei hij in een reactie op Kitco News. “Of het al klaar is voor een beslissende opwaartse doorbraak, is een beetje twijfelachtig, tenzij een doorbraak/afsluiting boven 2010 [angst om iets te missen] in gang zet.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *