De industriële vraag is de drijvende kracht op de lange termijn voor de zilverprijs

Een interessante factor die volgens Everett Millman, Chief Market Analyst bij Gainesville Coins, aangeeft dat zilver ondergewaardeerd wordt, is de sterke en groeiende vraag naar zilver vanuit de industrie, die de prijsvooruitzichten op de lange termijn ondersteunt, maar het metaal ook gevoeliger maakt voor de prestaties van de economie als geheel.

“De industriële vraag heeft een enorm effect”, zei hij. “Het is eigenlijk heel belangrijk, en het wordt door veel zilverbugs over het hoofd gezien, maar die vraag zal ook in de toekomst gevoelig zijn voor de economie. Als we binnenkort een situatie krijgen waarin we in een recessie belanden en mensen zich op goud storten, zal zilver in dat scenario aanvankelijk niet goed presteren vanwege de daling van de industriële vraag.”

Maar zelfs in een recessieklimaat, wanneer het tijdsbestek zich over vijf tot tien jaar uitstrekt, zijn de vooruitzichten voor de vraag naar zilver zeer sterk. ‘Ze zullen er alleen maar meer en meer van nodig hebben,’ zei hij. “Ik kom vaak terug op de verwijzing naar koper, waar er op een dag gewoon niet genoeg aanbod zal zijn om aan de stijgende vraag te voldoen.”

“Zilver bevindt zich in een vergelijkbare situatie, maar die vraagfactor staat volledig los van de relatie waar we het over hebben met goud en zilver”, zei Millman. “Ik denk dus dat het interessant is om naar de historische verhoudingen tussen goud en zilver te kijken. Misschien komen we niet meer bij een goud:zilver-ratio van 118 of 120, maar alles boven de honderd zou een teken moeten zijn dat de verhouding een beetje uit balans is geraakt, en je zult vrijwel zeker enige regressie zien naar het gemiddelde waarbij zilver beter gaat presteren. .”

“We hebben die hoogtepunten nog niet helemaal opnieuw bereikt, maar als we dat wel zouden doen, denk ik dat dat het duidelijkste technische signaal zou zijn dat zilver het beter zou moeten gaan presteren dan goud.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *