Westerse investeerders blijven goud mijden, Aziatische vraag blijft echter groot

Westerse investeerders blijven goud mijden; echter blijft de vraag vanuit Azië en opkomende markten dominant groot en ondersteunt deze de goudprijs op een cruciaal moment.

In een recent gepubliceerd rapport merkten grondstoffenanalisten van TD Securities op dat Chinese handelaren in de afgelopen week ongeveer 17,5 ton fysiek goud hebben gekocht.

In een interview met Kitco News zei Daniel Ghali, senior grondstoffenstrateeg bij TD Securities, dat hoewel ze de exacte reden achter de aankopen niet kennen, deze wel samenvielen met koopmomentum in de yuan, aangezien de People’s Bank of China Amerikaanse dollars verkocht en yuan kocht.

“Chinese handelaren blijven goud aan hun portefeuille toevoegen, waarbij ze een periode van massale accumulatie van goud verlengen, zelfs nu de yuan ophoudt met opwaarderen”, aldus Ghali in de nota van woensdag.

Ongeacht waarom Chinese investeerders goud kochten, zei Ghali dat dit een ander voorbeeld is van hoe de vraag van Aziatische en opkomende marktcentrale banken de markt dit jaar heeft getransformeerd.

“We denken wel dat deze onverwachte vraag een reden is waarom de goudprijzen het goed hebben gedaan, gezien de siuatie van de Amerikaanse dollar en obligatierendementen”, aldus Ghali.

Hoewel China een solide bron van vraag is geweest voor het edelmetaal, zei Ghali dat de vraag momenteel zeer speculatief blijft en waarschijnlijk niet het begin is van een lange termijn trend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *