Raar maar waar: daling van goud:zilver-ratio is positief voor zowel goud als zilver

In een recent interview vertelde Peter Krauth, redacteur van SilverStockInvestor en auteur van The Great Silver Bull, aan Kitco News dat hij gelooft dat het belangrijkste niveau waarop moet worden gelet op de uitbraak van zilver een daling van de goud:zilver-ratio tot onder het 80-niveau is.

“Als je ziet dat de ratio terugvalt naar 80, is dat erg bullish en dat is in feite bullish voor beide metalen,” zei Krauth. “Het is meestal bullish, niet alleen voor zilver maar ook voor goud.”

Everett Millman, Chief Market Analyst bij Gainesville Coins, was het ermee eens dat 80 een significant belangrijk niveau is, maar hij gelooft dat de hoge kant van de ratio een betere indicatie geeft van een naderende uitbraak.

“Dat is interessant, omdat 80 tegen 1, als je naar de grafieken kijkt, een technisch belang heeft, maar die verhouding is historisch gezien nog steeds in het voordeel van goud,” zei hij. “Een verhouding dichter bij de 60:1 is eerder normaal. Of, als je tientallen jaren teruggaat en denkt aan de periode vóór de financiële crisis, was er zelfs een verhouding van 40:1 standaard tussen goud en zilver.”

“Ik leg niet te veel nadruk op de lage niveaus van de goud:zilver-ratio, of de niveaus die moeten doorbroken worden voordat we kunnen verwachten dat zilver naar omhoog blijft bewegen,” zei Millman. “Ik bekijk het aan de andere kant: wanneer de verhouding uit de hand loopt aan de hoge kant van de ratio, en daarbij kijk ik meestal naar een verhouding van ongeveer 100 op 1. Dat hebben we in de loop der jaren een paar keer bereikt, en het was bijna altijd de top van de verhouding.”

Millman zei dat de afgelopen vijf jaar voor goud en zilver anders zijn geweest dan voorgaande cycli, deels als gevolg van de pandemie, maar ook omdat de rentetarieven zo lang bijna nul waren. “Het is een enigszins ongekende periode geweest, en dat bemoeilijkt de betrouwbaarheid van het signaal dat je krijgt van zoiets als de goud:zilver-ratio”, zei hij, wijzend op het hoogste punt ooit van 119:1 tijdens de lockdowns van maart 2020. Maar buiten de unieke situatie van de pandemie blijft 110:1 volgens hem de realistische top voor de verhouding.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *