Boven weerstand op $2.050 heeft de goudprijs eindelijk de vrije hand (maar een echt bullish verhaal ontbreekt eigenlijk)

De goudprijs heeft gisteren een kritisch lange termijn weerstandspunt doorbroken, maar volgens een marktanalist is er geen duidelijke aanleiding voor deze nieuwe stijging.

In een rapport zei Nicky Shiels, hoofd metaalstrategie bij MKS PAMP, dat als het technische momentum van goud op het huidige tempo blijft, de prijzen binnen tien dagen een recordhoogte kunnen bereiken. De goudfutures voor december kregen woensdag de kaap van $2.050 in het vizier. Die kaap werd doorbroken, op basis van de futures kost een troy ounce goud donderdagmorgen $ 2.065,40.

“Sinds de bodem op $1.930 is de goudprijs gestegen met een gemiddelde snelheid van +$8/dag ($88 in 11 dagen op het moment van schrijven). Als dat tempo wordt volgehouden, brengt dat de goudprijs over 10 dagen op $2.100,” zei ze. Dat lijkt vrij snel, maar markten hebben bewezen in te spelen op trends. De weg van de minste weerstand is momenteel omhoog, niet omlaag.”

Shiels merkte op dat de goudrally komt nu de geopolitieke vraag naar veilige havens begint af te nemen, zonder duidelijk bullish verhaal op de markt.

Ze merkte echter op dat zwakte in de Amerikaanse dollar en een scherpe daling van de Amerikaanse obligatierendementen goud hebben geholpen om het hoogste niveau in zes maanden te bereiken. Analisten hebben gezegd dat de Amerikaanse dollar aan kracht verliest omdat beleggers verwachten dat de Federal Reserve begin volgend jaar zal beginnen met het verlagen van de rente.

“Goud is een preventief instrument om in te spelen op een cyclus van renteverlagingen door de Fed “, aldus Shiels. “En samen met een mooie rugwind van een zeer defensieve Amerikaanse dollar en lagere reële rendementen heeft de goudprijs geen enkele reden om weer te dalen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *