Deutsche Bank voorspelt dat de Federal Reserve de rentetarieven agressiever zal verlagen dan algemeen wordt verwacht

De economen van Deutsche Bank voorspellen dat de Federal Reserve de rentetarieven agressiever zal verlagen dan de huidige situatie op de futuresmarkt aangeeft, aangezien een milde Amerikaanse recessie zich in de eerste helft van volgend jaar aandient.

In een rapport voorspellen de economen van Deutsche Bank 175 basispunten aan renteverlagingen in 2024.

Met de huidige Fed-basisrente op 5,25%-5,5% zou dit het tarief tegen het einde van volgend jaar verlagen terugvallen naar 3,5%-3,75%. De futureshandelaren prijzen momenteel een tarief van 4,48% in tegen december 2024, volgens gegevens van LSEG.

Deutsche Bank verwacht twee kwartalen van negatieve economische groei in de eerste helft van 2024, wat zal leiden tot een relatief scherpe stijging van het werkloosheidspercentage naar 4,6% medio volgend jaar tegenover de huidige 3,9%, zei Brett Ryan, senior Amerikaanse econoom van de bank, in een interview met Reuters.

“We zien de economie in de eerste helft van het jaar in een wat zwakkere fase terecht komen, wat resulteert in meer druk op de rentetarieven vanaf het midden van het jaar”, aldus Ryan.

Tegelijkertijd verwacht de bank dat de verzwakking van de economie zwakte de inflatoire druk zal verlichten, aldus Ryan.

In het maandag uitgebrachte rapport zei de bank dat ze een lichte recessie verwacht in de eerste helft van 2024.

DB verwacht een eerste verlaging van 50 basispunten bij de vergadering van de Fed in juni 2024, gevolgd door nog eens 125 bp aan extra verlagingen gedurende de rest van het jaar.

Tot nu toe lijkt de Amerikaanse economie de voorspellingen van een recessie te hebben afgewend, zelfs nu de Fed de rente sinds maart 2022 met 525 basispunten heeft verhoogd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *