Goldman Sachs verhoogt prognoses voor de goudprijs (maar het nieuwe koersdoel  is echter al achterhaald)

In een rapport dat zondag werd gepubliceerd, stellen de analisten van Goldman Sachs dat ze hogere goudprijzen verwachten in  2024. In het rapport getiteld “Gold’s Shine Returning”, verhoogden de analisten hun 12-maanden koersdoel voor de goudprijs tot $ 2.050 per ounce. Na de stijging van gisteren is dat nieuwe koersdoek echter al achterhaald.

“Het opwaarts potentieel van de goudprijs zal nauw verbonden zijn met de reële rentetarieven in de VS en met de fluctuaties in de dollarkoers, maar we verwachten ook een aanhoudende sterke consumentenvraag uit China en India, naast de aankopen van de centrale banken wereldwijd die de neerwaartse druk op de goudprij s kunnen compenseren”.

De voorspelling van de zakenbank werd gedaan op een moment dat de goudprijs een kritisch weerstandsniveau had getest rond de $ 2.010. Dat weerstandsniveau werd relatief makkelijk doorbroken.

De voorspelling van 12 maanden van Goldman ligt boven de vorige $ 2.000 doel die aan het begin van het jaar werd gepubliceerd. De voorzichtig optimistische vooruitzichten van de investeringsbank voor het goud hebben ook te maken met de verwachting dat de Amerikaanse economie in 2024 veerkrachtig zal blijven.

Vorige week zeiden de economen van de bank dat ze niet verwachten dat de Federal Reserve de rentetarieven verlaagt tot het einde van het vierde kwartaal van volgend jaar. Ze zien anderzijds slechts 15% kans dat de Amerikaanse economie volgend jaar in een recessie zal vallen.

Volgens de CME FedWatch -tool zien markten een kans van 25% op een renteverlaging in maart, maar veel economen hebben gezegd dat dat waarschijnlijk nog te vroeg is. Volgens de verwachtingen van de financiële markten is er een kans van meer dan 50% dat de Fed in mei de rente verlaagt en de kans op een verlaging in juni wordt zelfs nog groter ingeschat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *