Bank of America is positief voor de zilvermarkt, vijf factoren kunnen zilverprijs ondersteunen

De zilverprijs zal naar verwachting profiteren van de groeiende vraag naar elektrische voertuigen (EV’s) en zonnepanelen in 2024 en kan tevens ook een impuls krijgen van een mogelijke opleving in de industriële vraag, aldus de analisten van Bank of America die de evolutie van de zilvermarkt volgen.

In hun onlangs gepubliceerde Metals and Mining Outlook for 2024 schreven de analisten van BofA dat verschillende van de belangrijkste factoren die dit jaar de zilverprijs ondersteunde in een overigens zwakke macro-economische omgeving, naar verwachting ook zullen doorwerken in 2024. Dat zijn:

1) groene investeringen compenseren steeds meer de zwakte in de traditionele economie;

2) de groei van het aanbod is over het algemeen beperkt gebleven: hoewel het begin van 2024 nog uitdagend kan zijn

3) een bredere economische opleving, zal de vraag naar grondstoffen aanwakkeren, mogelijk opnieuw hoger geduwd en ondersteund door

4) een zwakkere USD als gevolg van het einde van de renteverhogingscyclus, samen met

5) een einde aan het proces van de afbouw van de voorraden

De analisten merkten op dat zilverprijs solide steun heeft gevonden boven $20 per ounce, maar moeite heeft om naar hogere niveaus te stijgen ondanks een beperkte output van bij de mijnbouwbedrijven en groeiende vraag van groene technologieën.

“De zilverprijs is sterk beïnvloed door zwakke industriële productie en een gebrek aan wereldwijde interesse van de kant van d beleggers,” zeiden ze.

“Echter, als de voortdurende focus op de energietransitie gepaard gaat met een sterkere mondiale groei, zou de zilverprijs hoe dan ook moeten stijgen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *