SocGen ziet renteverlaging met 150 basispunten in 2024 en stijging goudprijs richting nog hogere nieuwe recordniveaus

Met goud dat nu weer boven de $2.000 noteert voor het eerst sinds mei, zou het gele metaal in 2024 tot verse nieuwe recordhoogten kunnen stijgen, zo stellen analisten van Société Générale. Daarbij verwijzen ze naar de verwachtingen dat de Federal Reserve de rente met maximaal 150 basispunten zal verlagen.

“Tegen december 2024 verwacht SG dat de Fed-fondsenrente 150 bp lager zal zijn dan nu, de rendementen op Amerikaanse schatkistpapier zullen dalen tot 4%, de JPY zal herwaarderen tot 130 tegenover de dollar, ondanks een ongewijzigd beleidskader van de BoJ en de olieprijzen zullen gemiddeld USD87,5/b zijn”, aldus de grondstoffenanalisten van de bank in hun meest recente rapport.

“Er wordt verwacht dat de Amerikaanse economie aanzienlijk vertraagt na oververhitting in het derde kwartaal, terwijl Europa een recessie zou kunnen vermijden en de groei in China geleidelijk zou moeten herstellen.”

Als dit scenario zich voltrekt, zullen de zorgen over inflatie afnemen, zal de yieldcurve (bullish) steiler worden en zal de dollar corrigeren”, aldus de analisten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *