Interesse van de beleggers voor goud neemt weer toe, nog meer records lijken slechts een kwestie van tijd

De goudmarkt blijft nieuwe interesse van de kant van de beleggers wekken nu de goudprijs boven $2.000 aanklampt en een nieuwe historische piek rond $2.150 liet optekenen. Hoewel de markt aanzienlijke momentum heeft, lijken analisten verdeeld over de vraag of nog nieuwe recordhoogtes op korte termijn haalbaar zijn. Technisch is het goud namelijk overkocht geraakt.

De goudmarkt profiteert van hernieuwde marktverwachtingen dat de Federal Reserve de rente eerder dan verwacht zal verlagen. Volgens de CME FedWatch Tool ziet de markt een kans van 25% op een renteverhoging in maart, de meeste andere analisten gaan echter eerder uit van een renteverlaging in mei of juni.

Sommige analisten merken op dat, ongeacht de verwachtingen, een verzwakkende economische groei in combinatie met afnemende inflatie, het scenario van lagere rentetarieven ondersteunt. Wat als puntje bij paaltje komt ook de goudprijzen zal blijven ondersteunen.

Craig Erlam, senior Europese marktanalist bij OANDA, zei dat het slechts een kwestie van tijd zou kunnen zijn voordat de goudprijs nieuwe recordhoogtes bereikt.

“We zien nog steeds enige weerstand op de goudmarkt, maar de recente doorbraak wordt gesteund door zwakkere Amerikaanse macro-economische gegevens in de afgelopen weken en minder havikachtige commentaren van de Fed. Dat kan het verschil maken deze keer en het in staat stellen om omhoog te kijken naar recordhoogtes, slechts enkele procenten boven waar het zich momenteel bevindt,” zei hij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *