Signalen uit zilvermarkt kunnen aangeven dat stijging goudprijs een duurzaam karakter heeft

Axel Merk, President en Chief Investment Officer bij Merk Investments, probeert de huidige marktomgeving in perspectief te plaatsen. Hij merkte op dat, hoewel de Federal Reserve agressieve taal blijft uiten, de economie blijft vertragen en dat het duidelijk is dat de centrale bank klaar is met het verhogen van de rentetarieven.

Hij voegde eraan toe dat het worst case scenario is dat de Fed de rente iets langer hoog houdt dan verwacht. Maar uiteindelijk zal de volgende stap een renteverlaging zijn.

“De markt is altijd vooruitziend, dus we hebben niet echt de Fed nodig om de rente te verlagen om het goud in beweging te brengen. De goudprijs zal hoe dan ook op dit scenario anticiperen. Er moet alleen nog de perceptie groeien dat dit zal gebeuren”, aldus Merk. “Mensen kopen goud omdat ze geloven dat de neerwaartse druk op de rente er hoe ook aan komt.”

Hoewel goud de meeste aandacht trekt, mogen we zilver niet vergeten, aangezien de zilverprijs op het hoogste niveau sinds juli staat, waarbij de zilverfutures voor maart vorige week afsloten op $25,895 per ounce.

De goud/zilverratio schommelt momenteel rond de 81 punten, het laagste niveau sinds medio augustus. Verschillende analisten hebben opgemerkt dat een rally bij het zilver een signaal zou kunnen zijn dat ook de hogere goudprijs duurzaam is.

Er is veel optimisme over zilver, omdat de markt een record industriële vraag blijft zien. Veel analisten hebben opgemerkt dat zilver nog steeds redelijk goedkoop is in vergelijking met goud, omdat de verhouding nog steeds ruim boven het historisch gemiddelde ligt, tussen de 50 en 60 punten.

TD Securities is een van de meest bullish aandelen op het gebied van witmetaal, aangezien deze broker de zilverprijs in het tweede kwartaal van volgend jaar naar $26 per ounce zien stijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *