Is Bitcoin aan een steile opmars begonnen? (ook fundamentals zitten nu mee)

Kenners van de cryptocurrency sector spreken over het begin van een nieuwe bull run, waarbij nieuwe all-time highs voor bitcoin in 2024 boven de $100.000 niet worden uitgesloten.

Bitcoin is dit jaar met meer dan 120% gestegen, waarbij veel analisten optimistisch zijn over de voortzetting van de stijging in 2024.

“Het voelt alsof 2023 een jaar was om ons voor te bereiden op de bull run die nog gaat komen. Maar het sentiment is zeer hoopvol voor 2024 en ook voor 25”, stelde Pascal Gauthier, CEO van Ledger.

De huidige topkoers voor de digitale valuta werd op bijna $69,00 in november 2021 bereikt.

Sindsdien is de crypto-industrie getroffen door een golf van problemen, van de ineenstorting van munten en projecten tot faillissementen en strafrechtelijke processen. FTX, ooit een van de grootste beurzen ter wereld, stortte in en oprichter Sam Bankman-Fried riskeerde meer dan 100 jaar gevangenisstraf nadat hij schuldig werd bevonden aan zeven aanklachten wegens criminele fraude.

Ondertussen bekende Binance-chef Changpeng Zhao schuldig te zijn aan strafrechtelijke vervolging en trad af als CEO van het bedrijf als onderdeel van een schikking ter waarde van $4,3 miljard met het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Velen in de sector zien de twee zaken als een grens die wordt getrokken onder de kwesties die de cryptomarkt hebben geteisterd.

“Ik denk dat als je eenmaal de speculatieve fase achter de rug hebt, waar we volgens mij bijna klaar mee zijn, je echt betrouwbare fundamenten krijgen die zich concentreren op de technologie zelf en de problemen die deze kan oplossen , in plaats van alleen maar een gigantisch digitaal casino te hebben waar mensen in kunnen handelen zonder dat de fundamentals een handje komen toesteken”, vertelde David Marcus, CEO van Lightspark, vorige week in een interview aan CNBC.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *