Recordrace voor het goud, winstnemingen konden niet uitblijven

De goudprijs heeft maandag voor de tweede dag op rij een nieuw record bereikt, waarbij de spotprijzen voorbij de kaap van $2.100 raakten, terwijl de mondiale stormloop naar edelmetaal zich lijkt door te zetten.

Na een forse stijging tot bijna $2.150 werd in de loop van maandag wat stoom afgelaten. De uptrend bij het goud is echter een onmiskenbaar feit.

De goudprijs ligt op koers om volgend jaar nieuwe hoogtepunten te bereiken en zou boven de $2.000 per troy ounce kunnen blijven, aldus analisten, daarbij verwijzend naar geopolitieke onzekerheid, een waarschijnlijk zwakkere Amerikaanse dollar en mogelijke renteverlagingen.

De prijzen voor het gele metaal zijn gedurende twee opeenvolgende maanden gestegen doordat het Israëlisch-Palestijnse conflict de vraag naar dit veilige havenproduct heeft doen toenemen, terwijl de verwachtingen van renteverlagingen voor verdere steun hebben gezorgd. Goud presteert doorgaans goed tijdens perioden van economische en geopolitieke onzekerheid vanwege zijn status als betrouwbare waarde opslag.

“De verwachte daling van zowel de USD als de rentetarieven in 2024 zijn belangrijke positieve drijfveren voor het goud”, vertelde Heng Koon How, hoofd van Markets Strategy, Global Economics and Markets Research van UOB, via e-mail aan CNBC. Hij denkt dat de goudprijs eind 2024 zou kunnen stijgen tot $2.200.

Op dezelfde manier is een andere analist optimistisch over de vooruitzichten van bullion.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *