ETF’s zullen waarschijnlijk pas in goud stappen wanneer renteverlagingen er daadwerkelijk zitten aan te komen

Hoewel de goudmarkt naar verwachting op korte termijn wat zwakte zal vertonen, zei Nicky Shiels, hoofd van de metaalstrategie bij MKS PAMP, dat er nog steeds veel potentieel is voor goud door 2024.

“We blijven positief over goud en onze bullish verwachtingen zijn verder naar voren geschoven naar het eerste kwartaal van 2024; we geloven niet dat de recente correctie in de goudprijs het einde is van de bullmarkt in 2024. De aanhoudende de-dollarisatie en/of de onderliggende vrees voor een komende recessie, waarin desinflatoire trends ruimte kunnen bieden voor renteverlagingen door de Fed, zijn nu niet alleen ondersteunend, maar ook bullish,” zei ze. Shiels gaat dan ook uit van een stijgingsfase die tot ver in 2024 en daarna kan reiken.

Volgens veel analisten ontbreekt in de goudmarkt nog steeds de vraag van de westerse investeerders. Zelfs nu de goudprijzen naar nieuwe all-time highs zijn gestegen, is de investering in op goud gebaseerde exchange-traded producten of ETF’s eerder lauw geweest.

In een webinar op dinsdag zei Michael Widmer, metalen strateeg bij Bank of America, dat hoewel hij bullish is over goud door 2024, de markt een daadwerkelijke renteverlaging zal moeten zien voordat investeerders de markt betreden.

“De goudmarkt moet een breder investeringsruimte zien om hogere prijzen te handhaven,” zei hij. “Mensen wachten op iets tastbaars van de Federal Reserve voordat ze (meer) in goud zullen investeren.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *