Peter Schiff verwacht dat bullmarkt in goud nog maar pas is begonnen

Peter Schiff, oprichter van Schiff Gold en Chief Market Strategist van Euro Pacific Asset Management, is van mening dat het echte bullmarkt voor goud en zilver pas net begint, ondanks het feit de goudprijs recentelijk flink is gedaald van de all-time highs die deze enkele dagen geleden heeft bereikt. En dit terwijl Bitcoin momenteel de aandacht trekt.

“Veel mensen denken nu dat dit het is, dat dit een soort blow-off top is, het einde van de goud bullmarkt,” zei Schiff in een video die maandag werd geplaatst. “Maar ik denk dat dit pas het begin is.”

Schiff denkt dat het feit dat goud voor het eerst boven de $2100 heeft gehandeld en een nieuwe all-time high heeft bereikt, duidt op een nieuwe bullmarkt, niet op een oude bullmarkt die aan het sterven is, maar op een nieuwe die net is geboren.”

Hij zegt dat de markt de afgelopen maanden massieve steun heeft opgebouwd voor de goudprijs. “Zelfs in het licht van aanhoudende renteverhogingen door de Fed en harde taal over alles doen wat nodig is om de inflatie te bestrijden, heeft goud redelijk standgehouden ondanks wat de markten zien als zeer sterke tegenwind, met een hogere dollar en stijgende obligatierendementen die normaal gesproken als een grote negatieve factor voor goud worden beschouwd.”

Schiff zei dat het edelmetaal zeer goed stand heeft gehouden en dat het goud geniet van een overweldigende vraag van de kant van de investeerders.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *