Is de goudprijs te snel vooruitgelopen op een serie verwachte rentedalingen?

Beleggers in goud kunnen verwachten dat er in de komende dagen nog wat verkoopdruk zal komen in het edelmetaal. Dit volgens sommige analisten die zeggen dat de markt te ver vooruit is gelopen op de verwachtingen met betrekking tot de renteverlagingen.

Hoewel toekomstige renteverlagingen de goudprijzen verder zullen opdrijven, zou een mogelijke verwachte versoepeling in maart door de Amerikaanse centrale bank te vroeg kunnen zijn. De goudmarkt is dus misschien te snel te ver vooruitgelopen op een nieuwe fase in de rentecyclus.

Sommige analisten merken bovendien op dat de goudmarkt tot dusver geen goede indicator is geweest voor een mogelijke koerswijziging in het monetaire beleid.

“Goud heeft geprofiteerd van financiële markten die rekenen op renteverlagingen en van verhoogde geopolitieke spanningen die de vraag naar veilige havens ondersteunen. De goudprijs is echter mogelijk in oververkocht gebied terechtgekomen.

Hoewel we verwachten dat de volgende zet van de Fed een renteverlaging zal zijn, verwachten we niet dat deze onmiddellijk zal plaatsvinden”, aldus Suki Cooper, analist edelmetalen bij Standard Chartered Bank, in een recent rapport.

Cooper voegde eraan toe dat ze verwacht dat de korte termijn prijsbeweging van goud voornamelijk zal worden beïnvloed door de gezondheid van de Amerikaanse arbeidsmarkt. Ze legde uit dat een stijgend werkloosheidspercentage de Federal Reserve zou kunnen dwingen om zich aan te passen aan de verwachtingen van de markt.

Volgens de CME FedWatch Tool zien de markten een kans van meer dan 60% op een renteverhoging in maart en hebben ze een rentedaling in mei volledig in geprijsd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *