Commerzbank vreest dat goudprijs zal blijven ‘hangen’ als effectieve renteverlagingen nog even uitblijven

Carsten Fritsch, edelmetalen analist bij Commerzbank, zei dat hij niet verwacht dat de Federal Reserve of de Europese Centrale Bank de rente zal verlagen in de eerste helft van het nieuwe jaar.

“Een verdere correctie in de goudprijs staat in de sterren geschreven als de voorbarig optimistische verwachtingen over renteverlagingen moeten worden teruggeschroefd. We verwachten pas in de tweede helft van 2024 een blijvende stijging van de goudprijs naar $2.100 per troy ounce, dit wanneer de Fed zijn rentetarieven begint te verlagen,” zei hij.

Sommige analisten hebben gezegd dat, nu beleggers winst nemen na een steile opwaartse rally van het goud, het cruciale niveau om in de gaten te houden het niveau van $2.000 per ounce zal zijn.

“Hoewel de fundamentals in het voordeel van de stieren blijven, zien de technische indicatoren er bearish uit op de dagelijkse grafieken. Het edelmetaal zou deze week meer volatiliteit kunnen zien als gevolg van geopolitieke spanningen en belangrijke Amerikaanse economische gegevens, waaronder het NFP-rapport. Ondertussen zou de negatieve momentum de prijzen in de nabije toekomst richting het psychologische niveau van $2000 kunnen slepen,” zei Lukman Otunuga, senior marktanalist bij FXTM.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *