Goudprijs kan stijgen tot $2.500 per ounce, zo denkt Florian Grummes van Midas Touch Consulting

De recente all-time high voor de goudprijs ondersteunt een run naar $2.500 per ounce voor het edelmetaal, zegt Florian Grummes, managing director van Midas Touch Consulting. Dit ondanks de recente correctie in de dollarkoers.

Grummes gelooft dat er eigenlijk heel wat risico’s verbonden zijn aan de Amerikaanse dollar, vooral op de eerste plaats omdat de wereld zich realiseert dat de schuldensituatie in Amerika onhoudbaar is. Alle statistieken zijn nu exponentieel”, zei hij. “Als je kijkt naar de schuldenniveaus, als je kijkt naar de rentebetalingen die moeten worden gedaan, is het onhoudbaar, en ik denk dat de wereld nu in ieder geval de komende paar maanden in die richting verschuift. om een lagere dollar te zien en dat zal uiteraard goud ondersteunen.”

Terwijl Grummes van mening is dat een investering in de mijnbouwaandelen tout court echt aanbevolen is, geeft hij de voorkeur aan de kleinere producenten boven de grote namen in de sector. De kleintjes hebben meestal nog steeds een zeer gunstige risico-opbrengstverhouding, dus je kunt waarschijnlijk gemakkelijk 100% verdienen, terwijl de nadelen vrij beperkt zijn.”

Hij is echter bearish over exploratieaandelen vanwege de moeilijkheid om er één te kiezen uit de honderden die op de beurs noteren.

“Ik denk niet dat we ons in dat stadium van de cyclus bevinden waarin ze allemaal plotseling hogerop worden geduwd”, aldus Grummes. “Het komt later, je zult je 10-baggers hebben en misschien zelfs een paar 50-baggers, maar daarvoor denk ik dat we een meer gevestigde nieuwe bull-markt nodig hebben en zover we zijn nog niet.”

Wat de economie betreft, bevindt Grummes zich in het kamp van de harde landing en zegt dat er waarschijnlijk in 2024 een recessie zal komen. Dit zal leiden tot het drukken van geld van een grotere omvang dan tot dusver werd aangenomen.

“Dat zal ons allemaal op een pad van inflatie of hyperinflatie-mentaliteit brengen.”

Hij raadt beleggers aan om 10% van hun portefeuille te beleggen in fysieke edelmetalen, twee derde in goud en een derde in zilver.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *