Goudprijs kan eerst lager en dan weer hoger (en daarna weer lager)

De goudprijs zal naar verwachting een adempauze nemen voor de komende week of twee, maar eventuele correcties zouden moeten worden beschouwd als koopkansen voorafgaand aan de verwachte stierenmarkt van 2024, aldus Stewart Thomson, president van Graceland Investment Management.

“De belangrijkste wekelijkse goudgrafiek toont de vreugde van de overwinning en de pijn van zeer tijdelijk verlies’,” zo schreef Thomson blijkbaar in een poëtische bui.

Hij zei dat beleggers die op zoek zijn naar een strategisch goede zet in de huidige markt goudaandelen zouden moeten overwegen. “Beleggers in goud die wat verkochten rond de goudprijs van $2.080 zouden zich nu moeten richten op kopen op $2.010, $1.985 en $1.928. En op de eerste plaats eens kijken naar de achtergebleven goudmijnaandelen.”

“De conclusie is dat 2024 waarschijnlijk een ‘gouden jaar’ wordt voor de metalen. De rente kan laag blijven tot 2026 of 2027 voordat de Amerikaanse overheid de volgende massale golf van inflatie creëert met zijn drugachtige verslaving aan fiat geld, bemoeienis in de economie en uitgaven gebaseerd op schulden,” zei hij. “Vanaf dat punt zou de Fed weer beginnen met verhogen en goud zou een eerste klap krijgen, maar dat zou gebeuren vanaf een veel hoger niveau dan nu. Hoe hoog? Waarschijnlijk $3.000+, en op dat moment zouden de meeste vermogensbeheerders veel interesse hebben in de mijnbouwers, die nog een stuk achterstand hebben goed te maken.”

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *