EV’s hebben 80% meer problemen dan traditionele gasvoertuigen (en de problemen zijn nog erger bij plug-in hybrides)

Uit een nieuw rapport van consumentenrapporten bleek dat elektrische voertuigen bijna 80% meer problemen hebben en over het algemeen minder betrouwbaar zijn dan conventionele interne verbrandingsmotorauto’s.

Nog erger dan elektrische voertuigen waren in het onderzoek plug-in hybride elektrische voertuigen, die 150% meer problemen bleken te hebben dan traditionele voertuigen, meldde CBS. Gewone hybriden zijn de beste in hun soort, met ongeveer slechts 25% minder problemen dan gasauto’s, zo bleek uit de studie.

De studie omvatte informatie over meer dan 330.000 voertuigen in de VS geproduceerd van 2000 tot 2023, inclusief een beperkt aantal rapporten over gloednieuwe 2024-modellen.

Het recente betrouwbaarheidsrapport van de voertuig van consumentenrapporten valt samen met een tijd waarin autokopers het voordeel hebben van een federaal belastingkrediet van maximaal $ 7.500 bij het kopen van een elektrisch voertuig.

Maar, zoals CBS opmerkte, verloopt de acceptatie van EV’s door de consumenten langzamer dan aanvankelijk verwacht. Een factor die bijdraagt aan deze langzamere acceptatie zijn de hogere onderhoudskosten verbonden aan met EV’s in vergelijking met conventionele voertuigen, samen met de noodzaak voor extra apparatuur zoals elektrische laadstations thuis.

EV -eigenaren meldden meestal problemen met betrekking tot de batterij en oplaadsystemen, evenals problemen met de pasvorm en afwerking van de carrosseriepanelen en interieurcomponenten van het voertuig. Consumentenrapporten merkten op dat EV -fabrikanten nog steeds bezig zijn met het beheersen van nieuwe energiesystemen en suggereerden dat bij het verkrijgen van expertise de algemene betrouwbaarheid van EV’s zou verbeteren.

Consumentenrapporten wezen er ook op dat aanhoudende bezorgdheid over betrouwbaarheid waarschijnlijk de uitdaging zal verergeren die veel potentiële kopers ervan weerhoudt om over te stappen naar EV’s. Deze zorgen sluiten aan bij bestaande kosten over hogere kosten, beperkte beschikbaarheid van laadinfrastructuur en langdurige kosten in rekening gebracht met EV’s.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *