Man in de straat wil niets weten van doelstellingen voor klimaatverandering en dat dreigt de politiek zuur op te breken

Politici schroeven hun doelstellingen voor klimaatverandering terug vanwege de hoger dan verwachte kosten, zei Matt Fernley, directeur van Battery Materials Review.

“Ik denk dat het verhaal nu is dat de energietransitie inflatoir zal zijn”, zei Fernley. “Het gaat gewone mensen in de portemonnee raken en daar houden die niet van. Dat is een van de redenen waarom politici een beetje van hun enthousiasme beginnen te verliezen. Soms zelf een beetje veel”

Toch benadrukte Fernley de inflatiereductiewet in de Verenigde Staten en het Critical Minerals Infrastructure Fund in Canada als belangrijke ontwikkelingen.

Fernley is kritisch over overheidsfinanciering vanwege haar focus op de midden- en stroomafwaartse delen van de kritieke mineralen supply chain, en merkt op dat er slechts twee landen zijn, Australië en Canada, die financiering hebben gericht op de stroomopwaartse (mijnbouw) aan einde van de keten.

Hij zei dat het besluit van 2022 van de Canadese regering om een nieuwe “superstroom” 30 procent kritische Minerals Exploration Tax Credit te introduceren goed is voor juniors en bovendien een stap in de goede richting.

Fernley richtte zich ook op autofabrikanten zoals Volkswagen en Ford die zich hebben aangemeld bij Indonesische nikkelprojecten waarvan de verwerkingstechnologieën meer koolstof- en stroomintensief zijn dan bijvoorbeeld projecten in Canada of Brazilië.

“Er is de afgelopen vijf of zes jaar een overtuiging gegroeid dat de eindgebruikers graag een premie betalen voor schoon materiaal, maar daar valt in de praktijk niet veel van te merken,” zei hij. “

De consument wil niets weten van hogere kosten op de energietransitie te betalen en de zittende politieke partijen dreigen door de kiezers te worden afgestraft. Wat niet bepaald een pluspunt is voor de doorbraak van propere energie op grote schaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *