Boeren komen krachtig in opstand tegen milieuvoorschriften die hun manier van leven bedreigen

De Franse boeren dumpen enorme hoeveelheden mest op overheidsgebouwen om te protesteren tegen de overmatig strenge milieuvoorschriften die hun manier van leven bedreigen.

De boeren protesteren op de eerste plaats tegen overmatige milieuvoorschriften evenals de klimaathysterie en -technocratie die hun levensonderhoud dreigt te verpesten, evenals tegen een EU -verbod op glyfosaat.

Wegen werden geblokkeerd en voertuigen in brand gestoken.

Honderden boeren blokkeerden ook wegen in de buurt van raadsgebouwen rond Saint-Brieuc.

De boeren droegen borden met de tekst: “Frankrijk, wil je nog steeds je boeren?” en “Zonder steun aan de boeren, wordt Frankrijk uitgehongerd”.

Ze spoten mest op de kantoren van Brittany Regional Council in Rennes en er zijn ook botsingen geweest met de politie.

Eén organisatie die de protesten leidt, zei dat de demonstraties zullen blijven duren zolang de regering de Franse landbouw geen toekomst biedt wat betreft de voedsel-, energie- en milieukwesties van de toekomst.”

Ook Nederland is de afgelopen jaren opgeschrikt door soortgelijke protesten tegen limieten voor stikstofemissies die zouden hebben geleid tot de sluiting van duizenden boerderijen.

Dat speelde een enorme rol in populistische Geert Wilders die de overwinning wegen bij de verkiezingen van vorige maand.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *