Uitgedrukt in goud noteert Dow Jones nog ver onder recordniveaus

De Dow Jones-index bereikte vorige week recordhoogtes. Maar als je de index in echt geld – goud – prijst, blijft deze nog ver onder de  recordniveaus uit het verleden.

Vorige week sloot de Dow Jones voor het eerst boven de 37.000 punten. Vrijdag werd een record gevestigd op 37.305. Maar tijdens zijn podcast plaatste Peter Schiff deze prestatie in perspectief.

Als je rekening houdt met een goudprijs van $2.000 per ounce neemt, stemt de huidige koers van de Dow Jones overeen met grofweg 18,5 ounces goud.

Dat een hoeveelheid die niet eens in de buurt van een recordhoogte hoogte. In 1966 stond de Dow Jones koers op ongeveer 20 ounces goud.

Vanaf de piek van 1966 tot vandaag is de Dow Jones, in termen van echt geld, eigenlijk lager dan in 1966. In feite staat de index misschien zelfs nog lager dan in 1929 in termen van goud.”

Het record voor de in goud geprijsde Dow Jones was 1999, toen er bijna 42 ounces goud nodig waren om de Dow Jones te kopen.

De Dow Jones is in echt geld nog nooit zo duur geweest als in 1999. Zo groot was die zeepbel als gevolg van de explosie van de dotcom-aandelen in die periode.

Tegenwoordig staat de Dow Jones nog steeds 55% lager dan dat record.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *