Bundeskriminalamt windt er geen doekjes om: massale immigratie draagt in belangrijke mate bij aan de stijging van de gewelddadige misdaden in Duitsland

Massale immigratie naar Duitsland draagt in belangrijke mate bij aan de stijging van de geweldmisdaden die in het hele land worden gemeld, zo heeft het Duitse federale politiebureau, het Bundeskriminalamt (BKA), onthuld.

De donderdag gepubliceerde misdaadstatistieken van de politie laten een aanzienlijke toename van de geweldsmisdrijven zien met ongeveer 17% in de eerste helft van 2023 vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Geweldsmisdrijven in het openbaar zijn volgens het BKA met 14% gestegen, terwijl het aantal meldingen van geweldsdelicten in privéwoningen met ongeveer 3% is toegenomen.

Het agentschap noemde drie belangrijke factoren voor de zorgwekkende stijging van het aantal misdrijven: de toegenomen mobiliteit na de lockdowns, de crisis in de kosten van levensonderhoud en massale immigratie.

Het merkte op dat de mobiliteit nu is teruggekeerd naar het niveau van vóór de pandemie, wat meer kansen en meer redenen voor misdaad creëert, en stelde dat het duurder worden van het levensonderhoud als gevolg van de hoge inflatie correleert met het aantal gewelddadige misdaden en dat vooral in ‘economisch zwakkere regio’s’.

De derde factor die werd aangehaald was het “hoge immigratiecijfer” van Duitsland.

“Als het om geweldsmisdrijven gaat, is er een grotere toename van het aantal niet-Duitse verdachten”, aldus de BKA.

“Er kan van worden uitgegaan dat veel mensen die bescherming zoeken met verschillende risicofactoren geconfronteerd worden die geweldsmisdrijven waarschijnlijker maken. Deze omvatten de leefsituatie in de opvangcentra, maar ook de economische onzekerheid en de ervaringen met geweld in het thuisland, voegde de organisatie eraan toe.

Het aantal misdaden waarbij Duitse staatsburgers betrokken zijn – inclusief dubbele staatsburgers die mogelijk elders geboren zijn – steeg met 8% vergeleken met niet-Duitse verdachten, dat met maar liefst 23% toenam. Bovendien stegen de zaken waarbij buitenlandse minderjarigen betrokken waren aanzienlijk, meer bepaald met 37%.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *