Goudprijs blijft kwetsbaar voor winstnemingen, maar InTheMoneyStocks.com ziet goud dit jaar doorstijgen tot boven $2.500

Spotgoud opende de zondagavondsessie met een enorm momentum, waardoor de belangrijkste weerstandsniveaus en het vorige hoogtepunt werden vernietigd en binnen het eerste halfuur van de handel een nieuwe all-time high van $2.148,99 werd neergezet.

Gareth Soloway, hoofdmarktstrateeg bij InTheMoneyStocks.com en president van VerifiedInvesting.com, stelt dat deze stap werd gedreven door een krachtige combinatie van verwachtingen op lagere rentevoeten en een doorbraak van belangrijke technische niveaus.

“Goud steeg door zijn hoogste punt ooit dankzij de hoop op vroeger dan verwachte lagere rentetarieven. Bovendien stel ik positieve technische signalen vast ”, zei hij. “Het omgekeerde hoofd-schouderpatroon is geactiveerd, uitgaande van een dagslot boven de $2.080).

Soloway zei dat zijn koersdoel voor 2024 $2.534 dollar bedraagt, wat een voltooiing zou betekenen van de uitbraak van het omgekeerde hoofd-schouderpatroon.

“Beleggers zullen de voorkeur blijven geven aan goud als een manier om zich te beschermen tegen recessie, inflatie, gelddrukken en de klassieke veiligheidshandel,” voegde hij eraan toe.

Matt Simpson, marktanalist bij CityIndex en Forex.com, schreef op X dat traders  niettemin voorzichtig moeten zijn met wat deze stap betekent voor de goudprijzen, aangezien deze plaatsvond toen de liquiditeit laag was.

“Goud heeft een nieuwe recordhoogte van 2022 neergezet onder dunne verhandelde volumes, steeg $75 maandag bij de opening en kwam boven de impliciete volatiliteitsband van één week uit,” zei Simpson. “De krantenkoppen hebben het over de wereld over goud, wat extra aandacht voor de goudmarkt betekent. Maar ik blijf wantrouwend tegenover deze stap, aangezien deze plaatsvond tijdens de handel met een lage liquiditeit. Wat inderdaad winstnemingen uitlokt.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *