Goudprijs op hoogste niveau in bijna drie weken

De goudprijs bereikte het hoogste niveau in bijna drie weken woensdagmorgen, omdat de stijgende verwachting voor renteverlagingen van de kant van Federal Reserve begin volgend jaar de dollar en de obligatierendementen lager duwden.

De goudfutures stegen tot $ 2.077,10 per ounce.

“De reële obligatierendementen in de VS staan onder druk vanwege de verwachtingen van een eerste renteverlaging door de Fed in maart en dat is op dit moment een positieve katalysator voor goudprijzen,” zei Kelvin Wong, een senior marktanalist voor Asia Pacific in Oanda .

“Ook waren er in de afgelopen dagen wat extra aankopen vanwege problemen in de Rode Zee, dit door beleggers op zoek naar meer veiligheid.”

De dollar-index bevindt zich in de buurt van een dieptepunt van vijf maanden, waardoor goud aantrekkelijker werd voor beleggers in andere valuta’s.

Traders zien nu in een kans van 83% op een Amerikaanse renteverlaging in maart, volgens de CME FedWatch -tool. Lagere rentetarieven verlagen de opportuniteitskosten van het ontbreken van rendement voor wie goud aanhoudt.

Fed-functionarissen hebben gewaarschuwd tegen het idee van snelle verlagingen, maar deze waarschuwingen hebben tot dusver weinig invloed gehad op het sentiment van de beleggers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *