VS is nu de grootste olieproducent van de geschiedenis en ook een groot exporteur van olie en olieproducten

De VS is nu de grootste olieproducent van de geschiedenis, dit volgens de cijfers van S&P Global Commodities Insight. De productie van ruwe olie bereikte in het afgelopen kwartaal een nieuw wereldwijd record.

“Als je terugkijkt op 2008 – toen de Amerikaanse productie op een laagste punt in 62 jaar stond en de export nul was – is het een opmerkelijke ommekeer.”

De VS is nu de grootste olieproducent van de geschiedenis, omdat de output volgens S&P Global Commodity Insights naar het hoogste niveau aller tijden is gestegen.

De output van ruwe olie en condensaat bereikte in het vierde kwartaal met 13,3 miljoen vaten per dag een nieuw wereldwijd record.

“Niet alleen produceren de Verenigde Staten meer olie dan enig land in de geschiedenis, maar de hoeveelheid olie (ruwe olie, geraffineerde producten en aardgasvloeistoffen) die het exporteert, is in de buurt van de totale productie van Saoedi -Arabië of Rusland.”, aldus Jim Burkhard, vice -president en hoofd van onderzoek voor de oliemarkt, energie en mobiliteit.

Afzonderlijke gegevens van het Energy Information Agency op woensdag toonden aan dat de Amerikaanse ruwe output vorige week naar een nieuw recordhoogte van 13,3 miljoen vaten per dag steeg.

Eerdere recordniveaus lagen op 13,2 miljoen vaten per dag in oktober en 13,1 miljoen in februari 2020, vlak voordat de Covid-19-pandemie de economie vertraagde.

De sterke output van Amerikaanse producenten heeft dit jaar de OPEC+ -productie -bezuinigingen gecompenseerd die bedoeld waren om de wereldwijde olieprijzen v te ondersteunen.

Tussen de stijgende uitstromen buiten OPEC en de zelfopgelegde limieten van de groep, ziet S&P de oliemarkt volgend jaar op weg naar een “nieuw evenwicht” met Brent Barrel-prijzen variërend tussen $ 75 en $ 100 in 2024.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *