Harry Dent vreest dat de Amerikaanse economie in een diep gat zal vallen

Een econoom die zich vooral focust op de consumentenbestedingen heeft een ernstige waarschuwing afgegeven over de Amerikaanse economie in 2024.

“Sinds 2009 is de economische groei 100 procent kunstmatig geweest, met ongekend drukken van geld en met enorme tekorten: 27 biljoen dollar in vijftien jaar, om precies te zijn”, vertelde econoom Harry Dent aan Fox Business. “Dit is nog nooit gezien, het is 100 procent kunstmatig. Wat betekent dat we ons in een gevaarlijke toestand bevinden.

“Ik denk dat 2024 het ergste crashjaar wordt dat we in ons leven zullen meemaken. We moeten weer in de richting van een normale situatie evolueren en we moeten een duidelijke boodschap geven aan de centrale banken’, zei hij. “Dit zou een les moeten zijn waarvan ik hoop dat we deze nooit meer zullen herhalen. Ik denk niet dat we ooit nog een zeepbel van dergelijke afmetingen zullen zien.”

De topman van  HS Dent Investment Management is er vast van overtuigd dat de Amerikaanse markten zich momenteel in een zeepbel bevinden die eind 2021 begon tijdens de COVID-19-pandemie.

“Gedurende een paar jaar zal de situatie op de financiële markten niet meer normaal worden. Mogelijk zullen we de huidige niveaus van aandelenwaarderingen nooit meer zien. En de komende crash zal geen correctie zijn”, zei hij.

‘Het zal meer op het niveau van ’29 tot ’32 zijn. En iedereen die dat heeft meegemaakt, zou zijn effectenmakelaar hebben neergeschoten’, zei Dent, verwijzend naar de beurskrach van 1929 die leidde tot de Grote Depressie gedurende de hele jaren dertig.

“Als ik gelijk heb, wordt het de grootste crash van ons leven, waarvan het grootste deel in 2024 zal plaatsvinden. Je zult zien dat het in mei begint en duidelijke afmetingen zal aannemen in de rest van het jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *