Kan de recente stijgingsgolf bij het goud blijven duren?

De World Gold Council schetste drie mogelijke economische scenario’s voor de evolutie van de goudprijs dit jaar. Slechts één daarvan – economische expansie zonder groeivertraging – zou een neerwaartse druk op de goudprijzen kunnen uitoefenen, zo klinkt het. Er is een kans van 5% tot 10% dat dat scenario zich afspeelt.

Veel waarschijnlijker, aldus het rapport, is óf een zachte economische landing, gekenmerkt door een vertragende maar aanhoudende economische groei, óf een harde landing met een recessie.

Met een voorspelde kans van 45% tot 65% op een zachte landing, verwacht de raad dat de goudprijs vlak blijft evolueren met opwaarts potentieel. Als dit laatste scenario zich voordoet, op basis van een door de Raad gegeven kansen van 25-55%, zou de goudprijs “aanzienlijk hoger” stijgen, aldus het rapport.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *