Amerikaanse economie is nog niet volledig uit het bos

De recessie -angst voor 2024 is in de Verenigde Staten misschien recent wat afgenomen, maar zeker nog niet volledig verdwenen. Eén grootbank waarschuwt de beleggers dat de Amerikaanse economie nog niet uit het bos is, omdat de eerste helft van 2024 een langzamere groei kan laten zien dan algemeen wordt verwacht.

In hun 2024 Outlook -webinar merkten analisten en economen van Wells Fargo op de discrepantie tussen marktverwachtingen rond de Amerikaanse renteverlagingen en de vooruitzichten voor de economie. De markten zijn vrij optimistisch dat de VS een recessie kunnen voorkomen, maar ze prijzen anderzijds wel ongeveer 150 basispunten aan renteverlagingen in voor 2024.

Darrell Cronk, president en chief investment Health Officer bij Wells Fargo, merkte op dat deze twee verwachtingen met elkaar in strijd zijn. Hij legde uit dat de Federal Reserve niet agressief zal verlagen als de economische groei relatief gezond blijft.

Wells Fargo verwacht dat de Federal Reserve de rentetarieven volgend jaar slechts twee keer zal verlagen. De analisten van de bank zien daarbij ook neerwaartse risico’s voor de economische vooruitzichten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *