David Einhorn mijdt aandelen en koopt goud

De groeiende bezorgdheid over de gezondheid van de Amerikaanse economie en over de financiële markten hebben ertoe geleid dat het Greenlight Capital van David Einhorn een stevige veilige havenpositie in goud heeft opgebouwd, met zijn belang in SPDR Gold aandelen (NYSE: GLD) dat met 89,22% werd opgetrokken in het derde kwartaal van 2023.

De 13-F-nota’s van het bedrijf in het derde kwartaal neergelegd bij de Securities and Exchange Commission tonen aan dat het fonds $ 34,9 miljoen heeft geïnvesteerd in ‘s werelds grootste ETF die in goud belegt. Volgens rapporten is dit het grootste belang van Greenlight Capital in GLD in zijn geschiedenis.

De toegenomen blootstelling aan goud komt nadat Einhorn in zijn brief van het derde kwartaal aan beleggers zei dat hij zich zorgen maakt over de richting die de markten zijn ingeslagen.

Hij zei in de brief dat beleggers te zelfgenoegzaam zijn over de groeiende dreiging van stijgende geopolitieke onzekerheid.

“De zelfgenoegzame opvatting dat de geopolitiek moet worden genegeerd, kan waar zijn, behalve in tijden dat dit niet het geval is. We vermoeden dat dit in een van die keren zou kunnen zijn,’  zo schreef Einhorn met enig gevoel voor ironie in de brief.

“Als we gelijk hebben, zullen de huidige extreme niveaus van geopolitieke spanning leiden tot lagere aandelenkoersen over een tijdsbestek van binnen enkele maanden,” voegde hij eraan toe.

Samen met zijn veilige haven blootstelling aan goud, zei Einhorn dat hij ook verwacht dat geopolitieke onrust de olieprijzen hoger zal duwen, wat uiteindelijk de Amerikaanse economie in een recessie zou kunnen duwen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *