Ook IG Wealth Management is positief voor het goud

De goud- en zilverprijzen zijn einde vorige week opnieuw wat verzwakt, waarbij de goudprijs een dieptepunt voor de afgelopen drie weken bereikte. Vorige week was er sprake van technische verkopen, omdat de posities op de korte termijn grafieken voor beide metalen bearisher zijn geworden. Handelaren in edele metalen kijken ook naar de belangrijkste externe markten voor richting.

De risicobereidheid is de laatste tijd weer wat toegenomen, vooral omdat er geen recente grote escalatie van het geweld in de oorlog tussen Israël en Hamas heeft plaatsgevonden. Sommige analisten verwachten echter nog steeds dat de situatie in het Midden-Oosten opnieuw zal verslechteren tot het punt waarop de markten in beroering zullen komen – en waarschijnlijk eerder vroeger dan later.

IG Wealth Management verwacht dat het bullish scenario voor het goud hoe dan ook zal komen, zelfs als de obligatierentes op het hoogste niveau van tientallen jaren blijven staan. Deze organisatie verwacht ook dat de Amerikaanse economie een zachte landing zal maken en een recessie zal vermijden.

“Als we nadenken over de balans van 2023 en als we kijken naar 2024, blijven we van mening dat hogere obligatierentes voor enige volatiliteit op de aandelenmarkten zullen blijven zorgen”, zei IG Wealth Management in het marktoverzicht van het derde kwartaal van 2023.

“Onze economische visie is echter nog steeds gericht op een zachte landing in de Verenigde Staten, en dat leidt wel tot een voorzichtiger optimistische visie voor aandelen in de komende twaalf maanden”, aldus het rapport van IG. “In de tussentijd zullen vastrentende beleggers profiteren van de voordelen van hogere rentetarieven. Dat kan tijdelijk ten koste van het goud gaan, maar vroeg of laat zal de goudprijs naar onze mening hoe dan ook uitbreken.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *