Monetair beleid van de Fed is niet langer een bedreiging voor de goudprijs (en dat blijkt uit de koersevolutie van de TIPS)

Nadat de rentetarieven in de VS voor de derde keer ongewijzigd zijn gelaten in de huidige aanscherpingcyclus, is het monetaire beleid van de Federal Reserve volgens sommige analisten niet langer een bedreiging voor de goudprijs.

De Amerikaanse centrale bank is stilaan aan het einde gekomen in haar cyclus van renteverhogingen en dat moet het goud zuurstof kunnen geven.

In een interview met Kitco News zei Robert Minter, directeur van de ETF-investeringsstrategie bij ABRDN, dat er weinig twijfel bestaat dat het goud eerder vroeg dan laat nieuwe all-time hoogtepunten zal laten optekenen.

“Het is niet alleen dat de Fed op dit moment niet ondersteunend is, maar het monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank heeft het afgelopen jaar de goudprijs duidelijk afgeremd,” zei hij. “Op basis van de TIPS of Treasure Inflation Protected Securities, de obligaties die bescherming bieden tegen de inflatie, zou de goudprijs minder dan $ 1.000 per ounce moeten bedragen, maar dat is dus niet het geval.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *