Oxford Economics verwacht sterke groei van de vraag naar zilver

Volgens het laatste onderzoek van Oxford Economics zal de vraag naar zilver de komende tien jaar blijven groeien en de groei van de afgelopen tien jaar ruimschoots zal overtreffen.

In een onderzoeksrapport uitgevoerd in opdracht van het Silver Institute zeggen de analisten van Oxford Economics dat drie belangrijke pijlers van de mondiale vraag naar zilver – industrieel, sieraden en zilverwerk – naar verwachting een totale vraaggroei van 42% zullen zien tot 2033  en dat is effectief het dubbele van het voorgaande decennium, 2014-2023.”

Het rapport stelt dat de industriële vraag de komende tien jaar de zilvermarkt zal blijven domineren, waarbij de vraag uit de bedrijfssector naar verwachting met 46% zal groeien. Tegelijkertijd wordt verwacht dat de vraag naar sieraden en zilverwerk met respectievelijk 34% en 30% zal stijgen.

Het rapport merkt op dat deze drie segmenten van de zilvermarkt bijna driekwart van de mondiale vraag voor hun rekening nemen. Industriële toepassingen alleen al vertegenwoordigen meer dan 60% van de totale vraag naar zilver.

“In de komende tien jaar voorspellen we dat de mondiale productie van de elektronica- en elektrische toepassingenindustrie met 55% zal groeien”, aldus de analisten in het rapport. “Dit is een jaarlijks gemiddeld groeipercentage van 4,5%. Verwacht wordt dat het groeitempo in de eerste vijf jaar (2023-28) sneller zal zijn dan in de tweede (2028-33), met een gemiddelde van 5,4% versus 3,5%. een jaar.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *