Dalio waarschuwt dat de wereld er binnen vijf jaar helemaal anders zal uitzien

Ray Dalio, CEO van Bridgewater Associates, stuurde een somber rapport de wereld in en zei dat zijn vooruitzichten voor de wereldeconomie in 2024 ‘pessimistisch’ zijn, waarbij hij verschillende risico’s aanhaalde, zoals de hoge staatsschulden, tal van conflicten wereldwijd en de daarmee gepaard gaande wanorde.

Ray Dalio zegt dat de beleggers een gediversifieerde portefeuille moeten hebben nu de economische en geopolitieke tegenwind aanhoudt.

“Diversificatie kan de risico’s verminderen zonder ze volledig uit te schakelen”, zei hij vorige week op de Milken Institute Asia Summit in Singapore.

“Schenk aandacht aan de implicaties van de grote verstoringen die zullen plaatsvinden, omdat de wereld er over vijf jaar radicaal anders uit zal zien. En het zal jaar na jaar radicaal anders worden”, legde hij uit.

De evolutie van de kunstmatige intelligentie heeft ook de aandacht van de hedgefonds beheerder getrokken – maar Dalio zei dat hij investeerders aanbeveelt geld te steken in bedrijven die deze nieuwe technologie adopteren, in plaats van in bedrijven die deze creëren.

“Het is alsof je door een time warp gaat. We komen in een andere wereld terecht.”, zei Dalio. “Ik hoef niet degenen te kiezen die de nieuwe technologieën creëren. Ik moet echt degenen kiezen die de nieuwe technologieën op de best mogelijke manier gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *