Moord en doodslag swingen de pan uit in de Amerikaanse steden, ook hoofdstad Washington DC trekt nu aan de alarmbel

Burgemeester Muriel Bowser van Washington DC, voormalig aanhanger van de ‘defund the politie’-beweging, roept dringend op tot meer politieoptreden nu de hoofdstad van de VS wordt geconfronteerd met een uit de hand gelopen moordcrisis.

“Voor mij zijn de huidige cijfers niet te pruimen, het aantal moorden loopt gewoon de spuitgaten uit. Te veel is in dit geval gewoon te veel, het kan zo gewoon niet verder”, zei Bowser eerder deze week op een persconferentie.

Natuurlijk geeft Bowser, net als veel Democratische burgemeesters, de schuld aan vuurwapens als het probleem, waardoor elke andere mogelijkheid voor de moordlust van haar stadsgenoten wordt afgewezen. Haar rampzalige hervormingen van de sociale rechtvaardigheid moedigen criminelen alleen maar aan – terwijl ze gezagsgetrouwe belastingbetalers straffen – in het imploderende metrogebied van Washington, DC.

Zelfs de Washington Post kan de moordcrisis niet langer negeren. Voor het eerst in een kwart eeuw is het aantal moorden in Washington in 2023 vóór oktober de 200 gepasseerd – een teken van toenemend geweld dat lokale leiders boos en verdrietig heeft gemaakt, kritiek van het Congres heeft uitgelokt en sommige inwoners de vraag heeft doen stellen of ze nog wel veilig kunnen leven in de hoofdstad van de VS.

De laatste keer dat Washington DC vóór oktober zijn tweehonderdste moord registreerde, was op 12 augustus 1997, in een jaar dat eindigde met de dood van 303 mensen, volgens politiegegevens. Daarna vertoonden de jaartotalen over het algemeen een neerwaartse trend en bleven van 2004 tot 2020 onder de 200, met een dieptepunt van 88 in 2012. Maar het moordtempo is weer toegenomen en bereikte 226 in 2021.

Op weg naar de presidentsverkiezingen van 2024 zullen de Democraten nooit toegeven dat hun hervormingen op het gebied van de sociale rechtvaardigheid hebben gefaald. Ze geven gemakshalve de schuld aan wapens.

Direct ten noorden van D.C. ligt nog een door misdaad geteisterd metrogebied: Baltimore City. En vorige week werden er massale plunderingen gezien in Philadelphia. En net ten noorden van Baltimore en Philadelphia waarschuwde de progressieve burgemeester van New York City onlangs voor financiële ruïnes als gevolg van een migrantencrisis.

De Democraten hebben steden in absolute puinhopen getransformeerd, zo luidt de conclusie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *