Robert Kiyosaki blijft aan de alarmbel trekken, hij koopt goud, zilver en Bitcoin

De Amerikaanse beurs liet in 2023 indrukwekkende winsten zien, en de jongste cijfers over het bruto binnenlands product (bbp)-cijfer overtrof de verwachtingen. Maar volgens Robert Kiyosaki, auteur van Rich Dad Poor Dad, is het beeld misschien niet zo rooskleurig als het lijkt.

‘Beseffen de beleggers dan niet dat de aandelenmarkt stijgt omdat Biden het schuldenplafond heeft verhoogd. De Amerikaanse schulden stijgen … dus de aandelenmarkt gaat omhoog’, schreef hij in een recente tweet onder de titel “Amerika is failliet.”

De bezorgdheid van de auteur over de escalerende Amerikaanse schuldenlast werd weerspiegeld door de downgrading van Fitch Ratings.

Kort na die tweet verlaagde Fitch de kredietrating van de Amerikaanse emittenten van buitenlandse valuta van de hoogste AAA-rating naar AA+. Het ratingbureau wees op de verwachte begrotingsverslechtering in de komende drie jaar, de hoge en groeiende schuldenlast van de overheid en een erosie van het bestuur als redenen voor de downgrading.

Terwijl sommige experts een zachte landing voor de Amerikaanse economie verwachten, is Kiyosaki minder optimistisch.

“Het is een eerste schoen die is gevallen. Fitch verlaagdede Amerikaanse kredietwaardigheid van AAA naar AA+, maar er is meer slecht nieuws op komst. Zet je schrap voor een noodlanding”, twitterde hij. “Sorry voor het slechte nieuws, maar ik waarschuw al meer dan een jaar dat de CEO’s van de Fed, het ministerie van Financiën en grote bedrijven fantasiewiet roken.”

Waar moeten bezorgde beleggers, gezien deze strenge waarschuwing, terecht? “Ik geef nog steeds de voorkeur aan goud, zilver en Bitcoin”, zei Kiyosaki. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *