Rogers vreest dat ergste crash uit recente geschiedenis op komst is

Het is de langste periode in de Amerikaanse geschiedenis zonder recessie geweest, maar alle tekenen wijzen er nu op dat de ergste crash uit de recente geschiedenis op komst is, aldus Jim Rogers, voorzitter van Rogers Holdings.

“Het is inderdaad de langste periode in de Amerikaanse geschiedenis dat we geen recessie moesten doorstaan. Het betekent niet dat er per se een recessie moet komen, maar we hebben altijd te maken gehad met recessies. En ik zie verschillende tekenen dat er binnenkort iets grondig mis zal gaan”, aldus Rogers

Rogers is een bestsellerauteur die vooral bekend staat als medeoprichter van het Quantum Fund en het lanceren van Soros Fund Management met George Soros, dat van 1970 tot 2011 een jaarlijks rendement van gemiddeld 20% behaalde.

Er zijn tekenen dat een berenmarkt eraan komt, zei Rogers. Als het gebeurt, zal het de ergste in ons leven zijn, benadrukte Rogers.

“In 2008 hadden we ook een groot probleem, maar de schuldenlast is sindsdien overal enorm toegenomen. Dus de volgende recessie moet de ergste in mijn leven zijn, omdat de schuld nu veel hoger is dan ooit tevoren in mijn leven. Zelfs China heeft nu veel schuld.”

Rogers adviseert dan ook om goud en zilver te kopen, kwestie van gewapend te zijn voor de komende crisis. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *