Onderzoek van JP Morgan: 78% van de ondervraagde handelaren is niet van plan om te handelen in crypto’s

De lancering van de eerste Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) op de Amerikaanse markt werd beschouwd als de sleutel tot institutionele adoptie, maar volgens de resultaten van een recente enquête uitgevoerd door JPMorgan heeft de meerderheid van institutionele handelaren geen plannen om op korte termijn een allocatie naar crypto te doen.

De bank voerde hun jaarlijkse e-trading enquête uit, inclusief interviews met meer dan 4.000 institutionele handelaren, en ontdekte dat 78% van de ondervraagde handelaren geen plannen hebben om crypto/digitale munten te verhandelen, terwijl 12% van de handelaren plannen heeft om slechts binnen vijf jaar te handelen.”

Dit is een verrassende wending voor deze assetklasse, aangezien de enquêteresultaten van voorgaande jaren een hoger verwachtingsniveau van adoptie lieten zien. In 2023 gaf 72% van de respondenten aan geen plannen te hebben om crypto of digitale munten te verhandelen.

Terwijl blockchain eerder werd gezien als een transformerende technologie, voorspelde 61% van de respondenten dat kunstmatige intelligentie/machine learning de meest invloedrijke factor zal zijn bij het vormgeven van de toekomst van handel in de komende drie jaar.

“Dit is een toename van 8% in gerangschikte belangrijkheid sinds vorig jaar,” aldus het rapport. “Blockchain/distributed ledger technologie daalde in gerangschikte belangrijkheid van 12% naar 7% in 2024.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *