Goud en zilver kunnen zich tegen de verwachtingen in handhaven

Goud en zilver kunnen zich tegen de verwachtingen in handhaven, aangezien de edelmetalen kritieke steunniveaus behouden, zelfs nu inflatievrees hedgefondsen aanzet om hun optimistische posities te liquideren en speculatieve weddenschappen te vergroten.

Dit volgens de recentste handelsgegevens van de Commodity Futures Trading Commission.

Commodity-analisten bij Société Générale merkten op dat de goudmarkt vorige week de leiding had in de speculatieve uitstroom in het universum van de grondstoffen, waarbij $6,9 miljard de markt voor kostbare metalen verliet.

Het Commitments of Traders-rapport van de CFTC voor de week eindigend op 13 februari toonde aan dat geldbeheerders hun speculatieve brutolange posities in Comex-goudfutures met 13.674 contracten verminderden tot 100.642. Tegelijkertijd namen de shortposities toe met 20.219 contracten tot 66.466 contracten.

De goudmarkt staat nu nog op slechts een netto-long van 34.176 contracten, aangezien de optimistische speculatieve posities zijn gedaald naar het laagste niveau sinds 16 oktober. Hoewel het optimisme in goud blijft afnemen, blijft de prijs kritieke ondersteuning behouden op $2.000.

Het bearish momentum in goud nam vorige week toe nadat het Amerikaanse ministerie van Arbeid meldde dat de Consumer Price Index meer steeg dan verwacht, met een stijging van 3,1% in de 12 maanden tot januari. De inflatie was warmer dan verwacht, aangezien economen verwachtten dat de jaarlijkse CPI met 2,9% zou stijgen.

Hernieuwde inflatievrees zorgde ervoor dat de markten de timing van een mogelijke renteverlaging door de Federal Reserve uitstelden. Een renteverlaging in maart is grotendeels uit de markt geprijsd en er is minder dan 50% kans op versoepeling in mei.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *