Cryptowereld kijkt uit naar goedkeuring Ethereum ETF

Na een fikse stijging corrigeerde de koers van Bitcoin met ongeveer 7%. Maar de crypto’s staan al enkele weken volop in focus. De nieuwe spot Bitcoin ETF’s trekken nieuwe soorten investeerders aan, waardoor de prijzen naar nieuwe all-time highs worden geduwd.

Het spot bitcoin exchange-traded fund IBIT van BlackRock alleen al zag vorige dinsdag $1.357 miljard aan handelsvolume, waarmee het record van maandag van $1.3 miljard werd verbroken, volgens Eric Balchunas, ETF-analist bij Bloomberg Intelligence.

Krüger beschouwt de introductie van spot Bitcoin ETF’s als een stap naar algemene acceptatie die uiteindelijk centrale banken ertoe zal brengen Bitcoin naast goud als reserveactiva te houden.

“Op dit moment is Bitcoin een uiterst volatiele activa die niet thuishoort in de reserves van een centrale bank, maar uiteindelijk zal die volatiliteit verdwijnen,” zei hij. “We zullen nieuwe marktdeelnemers zien in de Bitcoin-optiemarkt. Uiteindelijk zullen centrale banken Bitcoin aannemen als reserveactiva.”

Om inzicht te krijgen in hoe dat de prijzen van Bitcoin zou beïnvloeden en welke centrale banken waarschijnlijk de grootste invloed zullen hebben, bekijk de video hierboven.

De volgende grote drijfveer voor cryptoinvesteerders is de mogelijke goedkeuring van een spot Ethereum ETF. Over de timing en de kans dat dit dit jaar gebeurt, bekijk de video hierboven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *