Goudmarkt is rijp voor correctie, maar daarna kan goudprijs verder stijgen

De goudmarkt blijft van het ene recordniveau naar het andere bewegen. Ongeacht of de recente vierdaagse stijging van de goudprijs tot meer dan $2.150 per ounce duurzaam is of niet, die prijs gaat op de lange termijn hoe dan ook omhoog, zei Ryan McIntyre, Managing Partner bij Sprott Inc.

Hoewel sommige analisten waarschuwen dat de goudmarkt een beetje overkocht is en tegen het einde van de week een correctie zou kunnen zien, zei McIntyre dat beleggers de prijsactie op korte termijn moeten negeren en zich moeten richten op het grotere plaatje.

“Op lange termijn is dit niet de top voor de markt,” zei hij.

McIntyre merkte op dat de opleving van goud serieus op vrijdag na teleurstellende productiecijfers. Hij zei dat hij verwacht dat de vrees voor een recessie blijft toenemen, wat verder vraag naar het edelmetaal als veilige haven zal creëren.

Hij legde uit dat zelfs na de recente stijging van goud, het nog steeds ondergewaardeerd is in vergelijking met de S&P 500.

“We krijgen meer aanwijzingen van een vertragende economie, dus de eerste gedachten van mensen zijn gericht op rentetarieven, toch,” zei hij. “Hoe profiteer je van een renteverlaging? Voor mij is het niet noodzakelijk duidelijk dat mensen de S&P 500 zouden moeten kopen. Voor mij is het veel duidelijker dat als je wilt profiteren van renteverlagingen, je dat niet doet met een overgekochte markt; goud is de veel logischere weg.”

McIntyre zei dat het niet verrassend is dat de goudmarkt eindelijk wat significante bullish momentum begint aan te trekken. Terwijl beleggers het grootste deel van 2023 goud hebben vermeden, hebben centrale banken de marktvraag ruimschoots aangevuld, voegde hij eraan toe. Ondanks hogere obligatierendementen en een relatief sterkere Amerikaanse dollar heeft goud steun gehouden boven $2.000 per ounce gedurende het grootste deel van het nieuwe jaar, gedreven door de vraag van centrale banken.

McIntyre voegde eraan toe dat hij verwacht dat centrale banken zullen blijven doorgaan met het kopen van goud, zelfs tegen hogere prijzen.

Net als de centrale banken denkt McIntyre dat naarmate de wereldeconomie verzwakt, beleggers goud zullen zien als een onafhankelijke hedge tegen risico’s.

“Goud is een van de beste alternatieven die je hebt voor de problemen die we vandaag de dag in de wereld zien. Het blijft het beste tegengif voor een recessie, een overgewaardeerde S&P 500 en eigenlijk voor de geopolitieke spanningen over de hele wereld,” zei hij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *