Stijging goudprijs en Bitcoin moet worden beschouwd als een signaal van wantrouwen tegen de dollar

Analist John Rubino waarschuwde bijna vier maanden geleden voor een “financiële doodsspiraal in de VS.”

Afgelopen week herhaalde Bank of America deze boodschap van Rubino in en waarschuwde voor een “dollar-doodsspiraal” omdat de federale overheid steeds dieper in het rood gaat door “elke 100 dagen $1 biljoen aan nieuwe schuld te creëren.”

Misschien is dit de reden waarom goud en Bitcoin dag na dag nieuwe recordhoogtes bereiken. Rubino legt het eenvoudig uit: “Als een gebouw $200 miljoen waard was en iemand verkoopt het voor $48 miljoen, betekent dit dat er een verlies is dat iemand moet nemen. Die verliezen staan voornamelijk op de boeken van regionale en lokale banken. Dus, deze verkeren in grote financiële problemen…”

“We zullen dus enorme bankruns krijgenbij waar de overheid zal moeten  ingrijpen en bijspringen. Als we nog eens $3 biljoen aan steun krijgen bovenop alles wat er al gaande is… wat gaat dat met de dollar doen? De beleggers beginnen met het verkopen van staatsobligaties, wat de rentetarieven omhoog stuwt en nog meer slecht onroerend goed en papier doet ontsporen… totdat je een schuldenspiraal krijgt, een echte financiële doodsspiraal die niet kan worden hersteld…

Goud en Bitcoin bereikten beide afgelopen week nieuwe recordhoogtes. Wat betekent dit? Rubino legt uit:

“Dit betekent dat de markt spreekt, en het concludeert dat de fiat valuta zoals de dollar een probleem hebben. Kapitaal vloeit weg naar deze alternatieven. Het stroomt naar een oude soort geld die al duizenden jaren standhoudt, zoals goud, of naar een mogelijke nieuwe soort geld zoals Bitcoin, dat relatief recentelijk is ontstaan (in vergelijking met goud)…

In beide gevallen is het een stem tegen de dollar. Wanneer goud en Bitcoin beide stijgen, is het een grote motie van wantrouwen tegen de dollar.”

Rubino: “Er is geen manier om te weten hoe dit de komende zes maanden zal uitpakken, maar dit zou de centrale banken moeten angst aanjagen. Overigens gedragen de grote centrale banken zich alsof ze doodsbang zijn, want ze kopen agressief goud. Ze hebben de afgelopen twee jaar ongeveer 1.000 ton goud per jaar gekocht. 1.000 ton is een vierde van het goud dat uit alle goudmijnen komt in een gegeven jaar. Dus, dat is een grote aankoop, en ze halen het goud van de markt. Ze verkopen het niet meteen. Ze leggen het weg als een reserve-activum. Het goud verdwijnt effectief. Dit maakt de markt nog strakker, en dit is ook een deel van de reden waarom goud stijgt.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *