Er is nog steeds veel ruimte voor een verdere stijging van de goudprijs

Hoewel zilver een aantrekkelijke waardepropositie is geworden in de edelmetalensector, zijn technische analisten van mening dat er nog steeds veel potentieel is voor goud, omdat het initiële steunniveau boven $2.150 per ounce blijft, wat het weerstandsniveau was tijdens de opwaartse rally van de blow-off in december.

Ondanks de rally zijn diezelfde analisten van mening dat goud nog steeds goedkoop oogt in vergelijking met de aandelenmarkten. Ze wees erop dat de Dow Jones Industrial Average vrij hoog staat in vergelijking met de dieptepunten na de financiële crisis van 2008.

“Relatief gezien lijkt goud goedkoop. Als we echter overschakelen van goud naar zilver ten opzichte van aandelen, dan zijn ze echt, echt, echt, echt goedkoop,” zei Schneider.

Hoewel goud en zilver nog veel ruimte hebben om hoger te stijgen, waarschuwen analisten investeerders dat de edelmetalensector wat volatiliteit kan laten zien in de nieuwe week voorafgaand aan de monetaire beleidsvergadering van de Federal Reserve.

De vergadering van volgende week omvat bijgewerkte economische prognoses en rentevoorspellingen, ook bekend als de “dot plot”.

Vorige week heeft de heter-dan-verwachte inflatie een beetje problemen veroorzaakt voor de Federal Reserve, omdat ze heeft aangegeven dat het de rente later dit jaar wil verlagen, maar de centrale bank moet er dan wel zeker van zijn dat de inflatie terugkeert naar zijn 2% doelstelling.

Economen van Capital Economics zeiden dat ze verwachten dat de Federal Reserve zal aangeven dat een renteverlaging in juni op tafel ligt. Tegelijkertijd verwachten ze dat de dot plot blijft aangeven dat er dit jaar drie renteverlagingen zullen zijn.

Michele Schneider, directeur van handelseducatie en onderzoek bij MarketGauge, zei dat de economische indicatoren beginnen te verzwakken, en de Federal Reserve zou gedwongen kunnen worden om haar focus te verleggen van inflatie naar het ondersteunen van de economie. Ze zei dat dit positief zou zijn voor goud en zilver.

In deze omgeving zal alles wat wijst op een dreigende renteverlaging bullish zijn voor de edelmetalen, zei ze.

“Totdat we verder bewijs hebben dat inflatie uit de hand loopt, gaat de Fed dingen houden zoals ze zijn,” zei ze. “Ze overwegen potentieel om te verlagen, of het nu juni of juli is, het maakt niet echt uit.”

Grondstoffenanalisten bij Commerzbank zeiden dat ze volgende week goud een nieuw record zouden kunnen zien bereiken als de Fed aangeeft tijdens haar vergadering dat renteverlagingen dichterbij komen.

In andere centrale bankacties zouden dovish opmerkingen van de Bank of England en de Zwitserse Nationale Bank de goudprijzen op de wereldwijde valutamarkt kunnen ondersteunen.

Economische gegevens voor deze week:

Maandag: monetair beleidsbesluit van de Bank of Japan, monetair beleidsbesluit van de Reserve Bank of Australia

Dinsdag: Amerikaanse woningbouwstarts en bouwvergunningen

Woensdag: monetair beleidsbesluit van de Federal Reserve

Donderdag: monetair beleidsbesluit van de Zwitserse Nationale Bank, monetair beleidsbesluit van de Bank of England, wekelijkse werkloosheidsaanvragen, Philly Fed Manufacturing Survey, Flash PMI, Amerikaanse bestaande woningverkopen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *