Inflow ETF’s ondersteunt zilverprijs en doet hogere koersen vermoeden voor het witte metaal

Michele Schneider, directeur van handelseducatie en onderzoek bij MarketGauge, is bullish op goud én zilver op korte termijn, maar ze is van mening dat zilver nog steeds een aantrekkelijke inflatiehedge is vanwege de industriële vraag.

“Er is nog steeds een toename van de vraag die er achter de huidige rotatie naar zilver zit,” zei Schneider. “Is zilver zich aan het voorbereiden op het afdekken van een grote tweede golf inflatie? Met goud boven $2100 is zilver gewoon belachelijk goedkoop. Het kan ook zijn dat sommige beleggers overstappen van goud naar zilver.

Hoewel beide factoren in het spel zouden kunnen zijn, zei Schneider dat ze verwacht dat zilver hoger zal gaan voordat het zijn volledige potentieel bereikt.

“We hebben bijna een perfect scenario waar mensen die niet in goud zijn gesprongen, nog niet te laat zijn op de markt voor edelmetalen. Zilver kan naar $35, $40 per ounce gaan, want er valt nog een achterstand ten opzichte van het goud in te halen.”

Hoewel zilver ruimte heeft om hoger te bewegen, waarschuwen sommige analisten investeerders om voorzichtig te zijn, omdat de markt overbought-gebied nadert.

Carsten Fritsch, edelmetaalanalist bij Commerzbank, merkte op dat zilver begint een aanzienlijke interesse van investeerders aan te trekken, aangezien zilver-ETF’s aanzienlijke groei hebben gezien met instroom van 600 ton tijdens de sessie van vorige week maandag alleen al, de sterkste eendaagse toename sinds januari 2021.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *