Macro-economische gegevens van deze week kunnen goudprijs richting nieuwe records sturen

Maandag 1 april bereikte de goudprijs een nieuw recordniveau op 2.272 dollar. De macro-economische gegevens van deze week kunnen goudprijs richting nog nieuwe records sturen.

 De economische kalender deze week zal zich richten op de Amerikaanse arbeidsmarkt, met het rapport over de non-farm payrolls van maart op vrijdag als hoogtepunt.

De week omvat ook een solide line-up van centrale bankiers, waaronder Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell, die zal spreken op het Business, Government, and Society Forum van Stanford.

Sommige analisten denken dat sterkere werkgelegenheidscijfers, samen met hardnekkige inflatie, de Federal Reserve ertoe kunnen dwingen om de start van zijn naderende versoepelingscyclus uit te stellen. Wat in de kaart van de goudprijs zou spelen.

“De beleggers hebben zeker nog ruimte om hun goudposities uit te breiden, maar alleen als de verwachtingen van de markt voor een verlaging van de rentetarieven positief blijven. Dit legt de verantwoordelijkheid bij de komende macro-economische gegevens om het vooruitzicht van de Fed voor drie renteverlagingen dit jaar te bevestigen

Aanhoudende sterke data met weinig verandering in toon van het FOMC verhogen echter het risico op een kopersstaking in schatkistpapier, wat zou leiden tot hogere rentetarieven.

Die kunnen tijdelijk wegen op de prijs van het gele metaal,” denken de grondstoffenanalisten van TD Securities.

Economische gegevens voor de week:

Maandag: ISM Manufacturing PMI (gisteren al gepubliceerd)

Dinsdag: JOLTS job openings

Woensdag: ADP nonfarm employment change, ISM Service Sector PMI, toespraak van Powell

Donderdag: Wekelijkse werkloosheidsaanvragen

Vrijdag: Nonfarm payrolls

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *